Пазарджик тегли заем за обезщетение на фирма на кмета на с. Семчиново
Пазарджик тегли заем за обезщетение на фирма на кмета на с. Семчиново / netinfo

Община Пазарджик ще тегли заем, за да плати обезщетение на фирмата на бившия борец, сега бизнесмен и кмет на с. Семчиново Димитър Джамов. Фирмата му „Оптима груп" осъди администрацията да й изплати 1, 95 млн. лева за направените подобрения по време на 6-годишната експлоатация на градския плаж.

Общината не разполага с пари за този непредвиден разход. Затова кметът Тодор Попов предлага на сесията си в четвъртък Общинският съвет да одобри тегленето на близо 2 млн. лева заем или получаването на банкова гаранция на същата стойност. Парите ще бъдат възстановени от собствени приходи на общината или от продажбата на плажа.

Паралелно кметът ще сезира прокуратурата за действията на предшествениците си Иван Колчаков и Иван Евстатиев, отговорни за сключването и продължаването на явно неизгодния за общината договор за експлоатация на плажния комплекс, съобщават от общината. Именно клаузите в контракта задължават общината да покрие направените от фирмата на Джамов подобрения през последните 6 години.

Тодор Попов ще обжалва във Върховния касационен съд решението на апелативните магистрати в Пловдив за изплащане на обезщетението на „Оптима груп".