Патриотите искат по-високи санкции за каналджии на имигранти
Патриотите искат по-високи санкции за каналджии на имигранти / снимка: БГНЕС
Патриотите искат по-високи санкции за каналджии на имигранти
80915
Патриотите искат по-високи санкции за каналджии на имигранти
  • Патриотите искат по-високи санкции за каналджии на имигранти

Патриотичният фронт внася предложения за промени в Наказателния кодекс, които касаят трафика на бежанци. Предложените промени обхващат две неща, които до момента не са засегнати в Наказателния кодекс, а именно вътрешното каналджийство и повишаването на санкциите, обясни Емил Димитров от патриотите.

„Знаете, че има засилен миграционен натиск. Залавяха се таксита, коли, бусове с камиони с по 100-200 човека в тях. Тези хора не подлежат на наказание или наказанията са твърде малки", каза той. От ПФ предлагат два текста, като според единия глобите се повишават от 5000 на 30 000 лева.

От ПФ предлагат да се конфискуват камиони, ползвани за трафик на хора, да се налага наказание лишаване от свобода от 2 до 12 години, както и 30 000 лева глоба.

„Знам, че в Африка има гладуващи деца, ние се храним по три пъти и нито един от вас не е отказал да яде за сметка на това, че в Африка има гладуващи деца. Този проблем или съществува, или не съществува", каза Димитров.

В София при проверени 1000 бежанци, поне 200 души са без документи. „Те не са дошли с космически кораб, някой ги е доставил, някой е дошъл с камион, такси, кола, организирал е тяхното преминаване", каза депутатът. Тези хора трябва да носят отговорност, когато са повече от двама души бежанците и превозните средства според Димитров трябва да се отнемат в полза на държавата.