Пашата: Честото ни появяване в съда цели злепоставяне на Бойко Борисов
Пашата: Честото ни появяване в съда цели злепоставяне на Бойко Борисов / снимка: Sofia Photo Agency
„Осветяването на Румен Николов – Пашата и ежемесечното му призоваване пред съда целят удар по бившия му съдружник Бойко Борисов”, това заяви Николов след заседанието на Софийския градски съд по делото за убийството на Милчо Бонев – Бай Миле, но не уточни политически или икономически кръгове го атакуват. Пашата и президентът на футболен клуб “Славия” Венцислав Стефанов бяха разпитани като свидетели пред съда.

Стефанов и Николов са били съдружници с Милчо Бонев във фирма "Интергруп". Стефанов каза, че Бонев е помагал на отбора му при трансферите на двама-трима футболисти. За последно е видял Бай Миле в деня на убийството му. Двамата разговаряли в двора на къщата на общия им приятел Младен Михалев - Маджо. Говорили за новата екипировка на футболистите от "Славия".

Според Стефанов, в деня на убийството Бонев е изглеждал спокоен и не е споделил с него нещо, което го е тревожело или безпокояло, а по думите му във фирмата "Интергруп" Милчо Бонев не е имал спорове и пререкания с останалите съдружници. Румен Николов - Пашата каза, че е познавал Бонев от сферата на туристическия бизнес като човек, който е имал интереси към футбола. Николов заяви, че е поддържал бизнес отношения с Бонев до 2000 г., след което двамата са прекратили контактите си.

Пашата видял Бай Миле за последен път около година преди убийството му. Той си спомни опит за покушение с взрив срещу Бай Миле, при който Бонев е бил тежко ранен. Делото продължава утре, когато ще реши дали Младен Михалев - Маджо ще бъде разпитан чрез видеоконферентна връзка като свидетел. По данни на полицията Маджо е напуснал България на 8 март и досега няма данни да се е завърнал.