/ БГНЕС
В петък на заседанието на Народното събрание се очаква като първа извънредна точка да бъде гласувано предложението за персонални промени в правителството. В четвъртък то бе внесено в деловоството на Народното събрание.

С проекта на решение се предлага Народното събрание да освободи от длъжност министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Депутатите трябва да одобрят досегашният вицепремиер по икономическата и демографската политика Марияна Николова да поеме и Министерството на туризма, в стола на Маринов да седне директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, а в този на Ананиев – директорът на Александровска болница проф. Константин Ангелов.

Парламентът ще подложи на гласуване и рокадата във финансовото ведомство, където Горанов ще отстъпи мястото си на Кирил Ананиев, в контролът в Министерството на икономиката ще поеме досегашният заместник-министър Лъчезар Борисов.
БГНЕС