Парламентът е в конфузна ситуация заради случая „Марковска според Сидеров
Парламентът е в конфузна ситуация заради случая „Марковска според Сидеров / снимка: DarikNews.bg, Силистра

Според Волен Сидеров парламентът е изпаднал в конфузна ситуация заради бламираната от президента Росен Плевнелиев клетва на Венета Марковска като конституционен съдия от квотата на Народното събрание. Това заяви лидерът на партия „Атака" в Силистра. Той обяви още, че е принуден да обикаля от град на град поради цензурата на медиите към неговите изяви.

Сидеров хвърли отговорността за избора на Марковска за конституционен съдия върху премиера Борисов и председателката на правната комисия Искра Фидосова.

Той похвали правителството за решението да бъде изграден газопроводът „Южен поток" на територията на България. Освен това изтъкна амбициите на „Атака" да присъства в следващия парламент макар и в обединение с други националистични партии.

Пред репортери Видеров се оплака от „масирана цензура на медиите към него, каквато дори при Костов не е имало". Това го принудило да обикаля страната от град на град, където представял книгата си „Основи на българизма" и вижданията неговата партия за живота в България.