Парламентарната група на ГЕРБ единодушно прие оставката на Нешева
Парламентарната група на ГЕРБ единодушно прие оставката на Нешева / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Парламентарната група на ГЕРБ единодушно прие оставката на Нешева
50465
Парламентарната група на ГЕРБ единодушно прие оставката на Нешева
  • Парламентарната група на ГЕРБ единодушно прие оставката на Нешева

Парламентарната група на ГЕРБ единодушно е приела оставката на шефката НЗОК Нели Нешева, съобщи председателят й Красимир Велчев. Депутатите от управляващата партия препоръчват на премиера да провери потенциала на кадрите в здравния сектор и заради освобождаването на заместник-министър Гергана Павлова, добави той.

„Парламентарната група реши да приеме оставката на д-р Нешева, но съм длъжен да заявя, че всички даваме висока оценка на нейната работа. Знаем много добре в какво състояние беше касата и това, че работата й се стабилизира. Няма напрежение в системата, което се дължи на професионализма не само на д-р Нешеа, но и на целия екип. Предимно обаче това е нейна заслуга", каза Велчев.

Попитан защо при това положение приемат оставката й, той отговори: „Това е нейна воля, подава оставката, а ние отчитаме, че това е и в резултат на създалото се напрежение в обществото - колко е чувствително, особено в криза, раздаването на допълнителни стимули. И тя в мотивите си точно това посочва".

Шефката на НЗОК Нели Нешева подаде оставка след среща с Красимир Велчев миналата седмица заради създалото се напрежение около раздадените бонуси в касата. Сумата, която самата Нешева е получила за миналата година, е близо 13 000 лева. В мотивите си за оставката, изпратени на председателя на парламента Цецка Цачева Нели Нешева посочи, че напуска по собствено желание заради създалото се обществено напрежение и появилите се спекулации с раздадените средства за допълнително материално стимулиране на служители и членове на НЗОК.