/ Парк за мечки Белица
Паркът за мечки край Белица се сбогува с мечока Боби, съобщиха на официалната си страница във Фейсбук от парка. 

"С натъжени сърца Ви съобщаваме, че мечокът Боби вече не е сред нас. През последните две години той се бореше със сериозно заболяване на кожата. Наскоро здравето му се влоши и се наложи да претърпи операция на главата. След многобройни изследвания и лечения, установихме, че състоянието му е причинено от автоимунно заболяване. След лечението, Боби се чувстваше по-добре и му бяха предписани нови лекарства. За съжаление, новият план за лечение подейства добре само за няколко седмици, след което той отново се влоши. След като изчерпахме всички възможности за лечение на състоянието му, което му причиняваше болезнени петна по цялото тяло, и предвид резултатите от последния контролен преглед, разкриващи, че вътрешните му органи започват да показват влошаване, в комбинация с напредналата артроза в двете тазобедрени стави, се взе решение да се сложи край на страданията му и да го пуснем да си отиде.

Преди спасяването му през 2001 г., 27-годишният мечок беше танцуваща мечка в България. Тъй като е спасен в ранна възраст, Боби нямаше белези, останали от носенето на вериги, както останалите бивши „танцуващи мечки“, живеещи в защитеното убежище. С пристигането си в Парк за мечки Белица, който управляваме съвместно с Фондация "Бриджит Бардо", Боби се превърна в спокойно мече, което с чара си грабна сърцата на много посетители, както и на целия екип на парка.
Той беше най-доверчивото и любопитно мече, което имаше невероятна връзка с гледачите си, въпреки преживяванията си от миналото. Една от най-интересните му черти беше, че той сякаш забелязваше графика на персонала и поздравяваше любимите си гледачи в началото на всяка смяна. Почивай в мир, прекрасен Боби. Ще ни липсваш много".




Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня