Панайотов: Скандалът около Симеон обслужва партийни цели
Панайотов: Скандалът около Симеон обслужва партийни цели / netinfo

Определени политически парти и лица искат да се възползват от скандала, в който е замесено името на бившия премиер Симеон Сакскобургготски, за вътрешнополитически цели. Това заяви в предаването „Денят” на Дарик радио заместник-председателят на НДСВ Пламен Панайотов.

На въпрос, кой би имал полза от това, Панайотов уточни, че това са ДСБ, “Новото време”, Яне Янев от ОДС, които се възползват от ситуацията и изкуствено създават компромати. Те целят извличане на дивиденти в контекста на предстоящите президентски избори. Не е имало натиск от каквито и да било, чужди или наши бизнесмени върху сделките, сключени по времето на правителството на НДСВ, заяви още Пламен Панайотов. “Убеден съм, че Италия е правова държава и истината ще излезе наяве”, допълни заместник-председателят на НДСВ.

Той отказа да каже кога НДСВ ще обяви кандидата си за президент на предстоящите избори. Това ще стане ясно след изясняваното на скандала около Симеон Сакскобургготски.

НВСВ дори да би искало, не би имало възможността да въздейства върху прокуратурата, тъй като най-малкото бившият главен прокурор беше номинация на други политически сили, преди въобще НДСВ да бъде в мандата за управление 2001 – 2005 г., заяви още Пламен Панайотов, като припомни, че Филчев беше зам.-министър в правителството на Иван Костов.