Панаирът с листа на чакащи
Панаирът с листа на чакащи / netinfo

1700 кв.м. е недостигът на изложбени площи за Есенния панаир три месеца преди откриването му, съобщи изпълнителният директор на “Международен панаир Пловдив” Йордан Радев. 142 фирми са в листата на чакащите свободни пространства за експониране.

За осигуряване на допълнително място за изложителите временно ще бъде разширена 10-та палата, където ще бъде изложбата за енергетика и екология.

Градинското осветление пред 8-ма палата ще бъде демонтирано и “качено” на сградата, за да се отвори по-голяма открита изложбена площ, каза Йордан Радев. Според него е много вероятно експозициите на “Есен 2006” да превземат и Конгресния център. Директорът на панаира посочи, че се обсъжда вариант фоайето и зала “Атлантик” да се превърнат временно в изложбени зали. Най-вероятно ще бъде разрушен и старият ресторант пред 21-а палата, за да се освободят пространства за едрогабаритна техника.

Заради недостига на площи на Есенния панаир ще има и по-малко обекти за бързо хранене и кафенета, предупреждават организаторите. Аварийният им план за действие предвижда още “изнасяне” на част от автосалона пред централния вход на панаира до пилоните със знамената на страните-участнички. Ако и това не помогне, за да не отказваме заявки като миналата година, ще помолим постоянните наематели на помещения в панаира да ги освободят за дните на есенното изложение, каза Йордан Радев.