Пак ще има полети до Аман
Пак ще има полети до Аман / netinfo

Възстановяването на въздушна линия между България и Йордания бе договорено през първия ден от официалното посещение на българския президент. В присъствието на Георги Първанов и краля на Хашимитското кралство Абдула бяха подписани общо три споразумения - между двете държави за международни превози, между българската Търговско-промишлена палата и йорданската промишлена палата и споразумение за полицейско сътрудничество.

Министърът на вътрешните работи на България Румен Петков заяви, че целта на споразумението за полицейско сътрудничество е разширяването на борбата с престъпността, тероризма и прането на пари.

По повод информацията в днешната преса, че четирима министри са пътували миналата седмица до Монако на разноски на частна фирма, министърът на вътрешните работи Румен Петков коментира: 

"Това може да го напише само човек, който не познава структурата и организацията на подобен род събития. Не познава характера на фирмата Юнг Стрийм, която държи правата на шампионата по мотоциклетизъм. Те не са плащачите в такива случай. Това може да го напише който не познава българските участници, не сме толкова елементарни. Лошото е, че такава публикация обижда фирма със световни позиции, подценява се това което сме постигнали в този спорт".