/ Sofia Photo Agency, архив
Офталмологично отделение е единствено за цялата София област
Офталмологично отделение е единствено за цялата София област
94027
Офталмологично отделение е единствено за цялата София област
  • Офталмологично отделение е единствено за цялата София област
Пациент с проблем в окото се оплака, че чакал да го прегледат в спешното отделение на столичната болница "Царица Йонна - ИСУЛ", в продължение на час. Никой от персонала и лекарите обаче не го информирал кога и дали ще му бъде оказана медицинска помощ.
 
В резултат на това пациентът се е отказал да чака и е потърсил друго място, където да бъде прегледан, разказа той пред Дарик.
 
От болницата информираха, че по случая тече проверка. Оттам обясниха, че спешното офталмологично отделение е единствено за цялата София област, заради което е претоварено. Въпросът обаче е в това, че според лекарите пациентът не се е нуждаел от спешна медицинска помощ, заради което е трябвало да чака.
 
Инцидентът се случил в началото на месеца след като Жечко Кюркчиев си наранил окото, разказа той пред Дарик.
 
Така на пациента се наложило да потърси друго място, на което да го прегледат. От болницата обясниха, че той не е бил спешен.
 
Проблемът, според д-р Фани Цуракова, която завежда Връзките с обществеността в лечебното заведение, е в това, че нито джипитата, нито здравната каса са информирали пациента за неговия маршрут по време на спешност.
 
"Всяко джипи има център за неотложна помощ. От там, ако видят, че състоянието е спешно, те вече викат Бърза помощ. Всички, които бързат да се свърши нещо, или смятат, че състоянието им не търпи отлагане, идват при нас. на нощно дежурство има по 100-140 пациенти, от които един до двама са спешни", заяви д-р Цуракова.
 
По случая директорът на болницата е разпоредил проверка.