Овчаров предлага хазартът да се облага по нова схема
Овчаров предлага хазартът да се облага по нова схема / netinfo

За данъчното облагане на хазарта трябва да се намери друга схема, която да бъде съвместима със схемите, използвани в страните от ЕС. Вторият вариант е да не се променя сега съществуващото законодателство, като се остави и подготви една цялостна промяна на режима на регулация на хазарта в България, което да бъде направено с промените в Закона за хазарта. Това обясни в предаването „Денят” на Дарик радио Румен Овчаров, председател на Бюджетната комисия в парламента.

Той допълни още, че необлагаемият минимум е компенсиран изцяло за работещите в бюджетната сфера със заплати до 430 лева с увеличение на тези заплати, така че там няма да има никакъв негативен ефект.

“Оттук нататък искането за необлагаем минимум означава всъщност компенсиране на доходите на най-високо доходните групи, нещо, което едва ли би могло да бъде наречено лява политика. Това, което прави държавата е максимално възможното”, заяви председателят на Бюджетната комисия.

Ангажиментът, който е поела левицата за едно разумно, сериозно управление на страната с гарантиране на икономическото развитие на България, няма да бъде нарушен, каза още Румен Овчаров.