Овчаров отрича да има общо със статията в “Конгрешънал куотърли”
Овчаров отрича да има общо със статията в “Конгрешънал куотърли” / Sofia Photo Agency
Публикацията в “Конгрешънал куотърли”, в която се посочва, че Бойко Борисов е свързан с най-големите представители на българската мафия, има негативен ефект върху България. Това коментира пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Той отрече да има нещо общо с написаното от американското издание, както го обвини столичният кмет. На 10 март министър Овчаров се завърна от посещение в САЩ.

Според Овчаров не би следвало с лека ръка да отминаваме поредното, до голяма степен вредно за България, писание. “Бойко Борисов сам да си сърба попарите, които е дробил. Нямам намерение да го оправдавам. Лошото е, че като цяло негативният ефект за България е факт”, каза министърът на икономиката. Той отказа да коментира стачката в „Топлофикация” с мотива, че мажоритарният собственик е Столична община и решението на проблема трябва да дойде от там.

Овчаров определи посещението си в САЩ като изключително успешно, но според него интересът към страната ни все още не е достатъчен, в много региони на САЩ България си остава непозната.