Овчаров държи на подкрепа, за да е председател на БСП–София
Овчаров държи на подкрепа, за да е председател на БСП–София / netinfo
Румен Овчаров заяви, че няма амбицията да ръководи на всяка цена БСП – София в битката за местния вот на есен без категоричната подкрепа на столичната организация. На заседание градският съвет на левицата обсъжда резултатите от евроизборите и предстоящите местни избори.

Председателят на столичната организация на БСП Румен Овчаров подчерта, че най-важният въпрос преди местните избори е този за консолидацията на самата партия. „Защото БСП е единствената партия, която допусна война срещу самата БСП, вътре в БСП”, каза Овчаров.

Той декларира готовността си да води битката на левицата за София като председател на градския съвет, ако има доверието му, както и доверието на районните съвети на партията. „Нямам болна амбиция на всяка цена да водя градската организация в тази битка без ясното и категорично доверие от ваша страна”, обърна се към пленума Овчаров. Според него, ако още утре започнели клевети, лъжи и инсинуации, БСП ще влезе във вътрешнопартийна битка, чийто изход щял да бъде ясен – поднасяне на тепсия на победата в София на Бойко Борисов или на неговия кандидат. Ако аз и изпълнителното бюро в София нямаме тази подкрепа, ние ще се избираме, докато другите избират кмет, каза още Румен Овчаров. Той повтори тезата си, че без БСП изборите в София срещу Бойко Борисов не могат бъдат спечелени, но и само левицата в столицата трудно щяла да спечели вота срещу настоящия кмет.

Освен консолидиране в левицата за местния вот пред БСП в столицата стоели и задачите да избере кандидат за кмет, който да обединява максимален брой избиратели и да намери подходящата коалиционна формула за тези избори.