Овчаров: Аз съм най-потърпевш от лъжите на Димитров
Овчаров: Аз съм най-потърпевш от лъжите на Димитров / netinfo

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров е готов да окаже всякакво допълнително съдействие на разследващите органи по корупционния скандал в „Топлофикация” – София, заради който е арестуван бившият изпълнителен директор на дружеството Валентин Димитров.

Това се казва в специално изявление по повод писмото на Вальо Топлото, публикувано в някои медии. В него бившият шеф на столичната Топлофикация иска помощ от министър Овчаров. Министърът твърди, че той е най-потърпевш от всички лъжи около Валентин Димитров.

Румен Овчаров е готов да съдейства допълнително на разследващите органи по случая, макар да смята, че до момента е предоставил цялата информация, с която би могъл да бъде полезен.

Той приветства желанието на прокуратурата да разследва политици по делото за „Топлофикация” – София и отново подчертава, че дългогодишните покровители на Валентин Димитров трябва да понесат своята отговорност.

Министърът се надява разследването да установи цялата истина по случая, защото, по думите му, много хора спекулират с непълна и непроверена информация.

Овчаров отбелязва, че през последните месеци е мишена на целенасочена кампания, която според него е базирана на голословни и доста неправдоподобни обвинения. Обвинения, които и до ден днешен не са подкрепени от нито един факт, подчертава министърът.