Овчаров: Антон Кутев е новата Клара Маринова
Овчаров: Антон Кутев е новата Клара Маринова / cнимка: Sofia Photo Agency

Лидерът на столичните социалисти Румен Овчаров обвини секретаря на БСП Антон Кутев, че се е вживял в ролята на новата Клара Маринова и се опитва да затваря вратите на медиите по начин, който е отдавна забравен в БСП.

По време на пленума на градския съвет на БСП в столицата двамата застъпиха противоположни позиции относно представянето на столичната соцорганизация на местния вот.

16,61 процента са гласовете за червената листа съветници в София срещу средната за страната цифра от 16,42 на сто, потвърди още Овчаров. По-рано отговорният за медийната политика в БСП секретар на партията Антон Кутев го обвини, че по брой общински съветници столицата се нарежда на 15-то място сред 24 големи български градове и отхвърли констатациите за по-доброто представяне на столичните социалисти от средното в страната.

Овчаров намекна, че Кутев се стреми към председателското място на БСП-София и че критиките му са лично мотивирани. Не съм аз този, който ви извади с Борис Цветков от листата за съветници, защото това стана с тайно гласуване, но аз бях този, който преди 4 години ви вкара в листите. Никой не твърди, че БСП в страната е претърпяла катастрофа и никой не иска оставки от председателя на партията, включително и аз, заключи още Румен Овчаров.

Но същевременно подчерта, че винаги на прицела е БСП-София. На евроизборите бях виновен аз, на местните избори отново аз, започвам да свиквам, но не искам БСП-София да се превръща в изтривалка, категоричен бе лидерът на столичните социалисти.

Той призова социалистите да не си заравят главата в пясъка и се обяви за това анализът за представянето на БСП на вота на национално равнище да продължи и да се търси отговор на въпроса защо сега, на втората година от управлението си партията има резултат два пъти по-нисък от този на изборите за парламент през 1997 година.