Отвориха магистрала Тракия и панорамния път Бояна - Симеоново
Отвориха магистрала Тракия и панорамния път Бояна - Симеоново / cнимки: Sofia Photo Agency

Автомагистрала "Тракия" е отворена за движение и е започнало постепенното пропускане на коли и в двете посоки, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Движението ще се регулира от полицаи заради струпване на моторни превозни средства. Има вероятност в района на Вакарел тежките товарни автомобили да бъдат спирани, за да се поставят вериги.

София вече е проходима напълно, въпреки зимните условия. Пътищата с масов градски транспорт за почистени и опесъчени. Това каза за Дарик радио Гален Ганчев, началник на Столичния инспекторат.

Нормализирано е движението на автобусите от градския транспорт в столицата. Поради заледените пътища тази сутрин се стигна до 40-минутни закъснения на автобусните линии към Банкя, Железница, Бояна, Драгалевци и Бистрица. След опесъчаването на пътя движението се е нормализирало.

Отворен за движение вече е и панорамният път Бояна - Драгалевци – Симеоново. Пътят беше затворен за около час, за да бъде почистен и опесъчен от екипи на концесионера по чистотата и "Гражданска защита".

Остава затворен поради ремонтно-строителни дейности участъкът на Околовръстното шосе от бул. "България" до "Симеоновско шосе". Тролейбусите от 1-ва, 2-ра, 5-а и 8-ма линии в момента се движат по временни маршрути.

Основната причина за закъсненията в движението на градския транспорт в е силно натовареният трафик по улиците и задръстените от автомобили кръстовища. Натоварени са кръстовищата на "Орлов мост", "Лъвов мост", при бул. "България", бул. "Гоце Делчев" и на "Сточна гара".

Няма проблеми с тока, водата и телефонните връзки след падналите в страната снеговалежи. Усложнена е само пътната обстановка, съобщи за Дарик дежурният в Гражданска защита Анастас Ирибаджаков.

Вижте прогнозата за времето