Отвориха Кулата за неопределен период за автомобили
Отвориха Кулата за неопределен период за автомобили / снимка: Дарик - Благоевград

 

В 11.15 ч. гръцките земеделски производители временно вдигнаха блокадата на ГКПП Кулата. За неопределен период от време леки автомобили, микробуси и автобуси се пропускат на вход - изход, като това става в интервал от 15-20 минути.

По данни на Главна дирекция "Гранична полиция" няма образувала се колона от изчакващи моторни превозни средства. Тъй като пропускането през ГКПП Кулата е с неуточнен период от време, от МВР препоръчват на водачите да използват ГКПП Илинден, който е отворен за преминаване на всички превозни средства.

 

На ГКПП Кулата и в момента се е образувала колона от около 200 ТИР-а. Вчера протестиращите гръцки фермери също пропускаха леки автомобили и автобуси, но товарните камиони продължават да чакат. Част от опашката от товарни автомобили се насочи към съседния ГКПП Илинден - Ексохи, който бе отворен, след като фермерите от област Драма спряха протестите.

Днес се очаква напрежение на граничния пункт, след като представители на българския бизнес се заканиха да пробият блокадата. „Няма да допуснем конфронтация между протестиращите от двете страни на граничния пункт, имаме целия наличен ресурс това да не се случи", каза шефа на ОД на МВР-Благоевград комисар Константин Титянов.

Още новини от Благоевград