Отвлякоха студента Румен Гунински, син на правешки бизнесмен
Отвлякоха студента Румен Гунински, син на правешки бизнесмен / cнимки: kurs031.com, БГНЕС
Отвлякоха син на бизнесмен в Студентски град
22675
Отвлякоха син на бизнесмен в Студентски град
  • Отвлякоха син на бизнесмен в Студентски град

22-годишният студент Румен Гунински беше отвлечен на 19 октомври около 20.00 часа. Похищението е станало в района на Зимния дворец в „Студентски град". По първоначални данни похитителите са били трима или четирима, пътували са с бял микробус. Част от тях са били маскирани като полицаи.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви пред Дарик, че отвлеченият е студент в Националната спортна академия. Момчето е син на правешкия бизнесмен Румен Гунински. Цветанов каза още, че студентът не е криминално проявен.

Нападението е станало докато младежът, заедно със свой приятел, разхождал кучето си. Близки на отвлечения твърдят, че той учи спортен мениджмънт. Приятели на Румен Гунински-младши разказаха, че по никакъв начин той не е проявявал признаци да е заплашен. Младежът бил от Правец, живеел в столицата от около две години и не е демонстрирал висок стандарт, разказаха още негови познати.

Продължава издирването на микробуса на похитителите. Директорът на столичната полиция Валери Йорданов заяви, че сигналът за отвличането е подаден на телефон 112 в 19.55 ч. от гражданин, който видял всичко от балкона на апартамента си.

В района, където е извършено похищението, се намират едни от най-луксозните заведения в „Студентски град". Наблизо са и студентските общежития на НСА.

Прокуратурата е уведомена още снощи по случая с отвлечения студент от НСА Румен Гунински, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов. Той допълва, че тази сутрин е свикана оперативка в прокуратурата за набелязване на действия, които трябва да бъдат извършени. Кокинов казва още, че вероятно няма да се наложи втори оглед на мястото на похищението.

БТА публикува информация, че името на бащата Румен Гунински, според "Дакси", фигурира в няколко фирми. Това са "Университетски недвижими имоти-Правец", " Булит", " Фламинго" и "Рум ойл", "Голд тайм", участва в сдружение на частните търговци в община Ботевград "Орханиец 98", "футболен клуб - Правец-99", Фондация за възстановяване на правешкия възрожденски манастир "Свети Теодор Тирон", сдружение "Обединен спортен клуб-Правец-2008". Бащата Гунински е и общински съветник от БСП в град Правец.