/ IStock
Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери за 2020 г. по бюджетите на някои общини, както и по бюджетите на Министерския съвет и на Централната избирателна комисия, които са в общ размер на 61,6 млн. лв.

Одобрените разходи по бюджета на Министерския съвет, в размер на 3,2 млн. лв., са за ремонтни и реставрационни дейности по сградата на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, по външната и вътрешната част на сградата на Софийската духовна семинария, по покрива и куполите на Катедралния храм „Успение Богородично“, гр. Варна, и за довършване на строителството на храм „Св. Прокопий Варненски“, гр. Варна.

Одобрените разходи по бюджета на Централната избирателна комисия, в размер на 43,2 млн. лв., са за финансиране доставката на специализирани устройства за машинно гласуване, съгласно Изборния кодекс и възложена обществена поръчка.

Предоставят се и допълнителни трансфери по бюджетите на редица общини, в общ размер на 15,2 млн. лв., като средствата са за финансиране изпълнението на проекти в социалната и техническата инфраструктура - реконструкция и ремонт на улична мрежа и общински пътища, изграждане на нов градски център, ремонт на читалища и физкултурни салони и др.

Допълнителните разходи и трансфери се осигуряват за сметка на предвидените средства по централния бюджет и чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 година.