Отново разпитвали родителите на насилвания Александър
Отново разпитвали родителите на насилвания Александър / снимка: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Костадин Тасев - бащата на сексуално насилвания Александър, и майката Христина бяха разпитвани повече от три часа очи в очи от дознатели и психолози в Сандански, научи Дарик. По време на очната ставка е присъствала и бабата на детето Живка Анталавичева. От полицията в Сандански потвърдиха информацията, но не конкретизираха на какви въпроси е трябвало да отговарят родителите на 2-годишния Сашко. Униформените уточниха само, че са изяснявани противоречиви показания, дадени от тримата в хода на разследването.

Майката на малтретираното момченце с категоричност е заявила по време на 24-часовото й задържане в санданската полиция, че Костадин е извършвал с нея груби сексуални посегателства, аналогични с тези, които са причинявани на Александър, съобщиха криминалисти. Ден след това пред дежурен съдия обаче Христина се отметнала от показанията си и към този момент по всякакъв начин защитава мъжа си, уточниха от прокуратурата в Сандански.

Междувременно прокуратурата предприе действия за отнемане на родителските права над насилваното дете. Искането ще бъде внесено за разглеждане в съда.

Костадин Тасев, който е обвинен за хомосексуални действия с малолетния си син и за нанесени му тежки телесни повреди, от днес е с нов адвокат. Със защита му се е заел юрист от София. Досегашният му служебен адвокат Нели Захариева е отзована от делото. На 25 февруари бащата Костадин ще обжалва постановената мярка "задържане под стража" пред Окръжния съд в Благоевград.

Случаят с 2-годишния Александър стана обществено достояние на 16 февруари. Момченцето беше прието в „Пирогов" със спукан пикочен мехур и разкъсан ректум, с реална опасност за живота. Криминалистите в Сандански започнаха разследване на тежко сексуално посегателство над момченцето.

Още новини от Благоевград