Отново недоволство във Варна заради проекта „Южен поток”
Отново недоволство във Варна заради проекта „Южен поток” / снимка: DarikNews.bg, Дарик Варна

Информацията за незаконно строителство на територията на Паша дере да бъде незабавно проверена, а резултатите от проверката да бъдат публично оповестени. За това настоява варненската структура на ДСБ в обръщение до кмета Иван Портних и областния управител Иван Великов.

„Призоваваме ви да покажете, че законите в България са над частните интереси и да защитите правата на варненци и правовия ред", се посочва в обръщението на ДСБ до местните управници.

„Тъмносините" са притеснени от изнесената в медиите информация от граждани, че на плажа Паша дере вече са закарани машини и тече подготовката за строеж на газопровод "Южен поток", без разрешително, без одобрен ПУП, без да е минало обсъждане и без разрешение от Министерството на околната среда и водите.

Сигналът до медиите бе подаден вчера с писмо, подписано от "Гневни Граждани на Варна". В писмото се заявява, че още няма решение и одобрение за строителство на тази най-съществена част от проекта. Не се провело и задължителното по закон обсъждане във Варна.

В съобщение до медиите фирмата-изпълнител на „Южен поток" заяви, че строителството не е започнало. Това са геотехнически проучвания и дейностите не са част от доклада за влиянието върху околната среда.

Други новини от Варна