Отново гледат делото за потрошените коли на Рашкови
Отново гледат делото за потрошените коли на Рашкови / снимка: DarikNews.bg, архив

Районният съд в Асеновград отново ще гледа делото срещу Цветан Петков - един от участниците в чупенето на автомобилите на Кирил Рашков. На него са му повдигнати обвинения за унищожаване и повреждане на чужда вещ. На15 февруари делото беше отложено за разпит на нови свидетели.

Петков е обвинен, че на 23 септември - в деня, когато беше прегазен Ангел, е разрушил два от автомобилите на Рашкови. Той е признал вината си пред полицията, каза районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров няколко дни преди заседанието. На предишното заседание обаче Цветан Петков бе категоричен пред медиите, че е невинен и не е признавал нищо, няма да признае и пред съда. Разпитани бяха внукът на Кирил Рашков Ангел, син на покойния Иван и леля му Събка Христова. Потрошените коли - Мерцедес и BMW Х6 са техни.

Пред съда бяха разпитани и двама полицаи от РУП-Асеновград, които твърдят, че Цветан Петков е признал, че е потрошил автомобилите. Днес трябва да се явят за разпит още трима полицейски служители присъствали вечерта на събитията в селото.

В момента Ангел Рашков е в ареста за подкуп на полицай. Според адвоката, му когато е спрян от полицаите да управлява без книжка, той е бързал за РУП в Асеновград да дава нови показания по това дело. Междувременно за потрошените коли на Рашкови призовки като обвиняеми са получили още двама мъже от Катуница.

Бунтът в село Катуница избухна, след като на 23 септември 2011 г. вечерта 19-годишен младеж бе прегазен от микробус от приближени на цар Киро. На 24 септември вечерта къщите и масивните огради на Кирил Рашков бяха напълно унищожени. Преди това беше запалена и т.нар. лятна резиденция на Рашков, на 3-4 километра от Катуница и къщата на сина му в селото.

Футболни фенове пък нахлуха в двора на къщата му същата вечер, като хвърляха камъни и коктейли „Молотов”, и крещяха „Убийци”. След тези акции бяха арестувани 127 младежи, участвали в палежите. Жителите на Катуница се оплакаха, че Кирил Рашков системно ги е тормозил и заплашвал.