Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
С влязло в законна сила решение на Старозагорския окръжен съд, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) отнема от Петър Стоянов, известен като Сумиста, от групата на „Килърите“ и бившата му съпруга имущество на обща стойност за близо 350 хиляди лева. Това съобщиха от пресцентъра на Антикорупционната комисия.

Искът за отнемане на имущество е внесен, след като на 01.12.2017 г. с влязла в сила присъда Петър Стоянов-Сумиста е признат за виновен за това, че в периода 2007-2010 г. е образувал и ръководил въоръжена организирана престъпна група с цел извършване на умишлени убийства, умишлено причиняване на средни и тежки телесни повреди и палежи.

Стреляха по свидетел по делото „Килърите“

В съдебното решение се отбелязва, че Петър Стоянов е осъждан за престъпна дейност още през 1995 г., както и че през 2002 г. и 2003 г. срещу него е имало досъдебни производства за престъпления, генериращи финансов ресурс.

„Анализът на образуваните срещу лицето досъдебните производства показва трайна престъпна дейност, като видът и характерът на последната е свързан с генериране на незаконни приходи,“ потвърждава в мотивите си Старозагорският окръжен съд.