Отнемат имоти на кума на брат Галев
Отнемат имоти на кума на брат Галев / DarikNews.bg, Любима Калпачка

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност в Благоевград отнема в полза на държавата недвижими имоти, собственост на дупнишкия бизнесмен Васил Петров, известен с прякора Бахамата. Производството за конфискация е потвърдено от магистратите в Окръжен съд - Благоевград. Делото бе образувано от инспекторите на така наречената комисия "Кушлев" в Пиринско преди повече от година.

Съгласно съдебното решение, Бахамата и съпругата му Лидия, остават без имотите си на обща стойност 358 500 лева, научи Дарик. В полза на държавата се отнемат близо 29 000 квадратни метра атрактивни земеделски земи на Васил Петров, намиращи се на територията на Благоевградска област - в селата Черниче, Рилци и в землището на санданските села Струмяни, Плоски и Илинденци.

Бахамата се разделя и с административна сграда, в която има автоцентър, складови бази за авточасти и гуми в Дупница. Комисията одържавява още апартамент на Петров в симитлийското село Черниче и имот в Благоевград.

39-годишният Васил Петров-Бахамата е кум на дупнишкия бизнесмен Ангел Христов - Геле и е известен като дясната ръка на бившите барети Галеви. Неотдавна срещу него влезе в сила присъда - лишаване от свобода за срок от 11 месеца, по дело за пласиране на фалшиви пари. Веднага след наложеното наказание, Бахамата изчезна безследно. В края на февруари Бахамата бе арестуван на територията на град Петрич.

От около пет години Васил Петров живее на постоянен адрес в Благоевград. Той е собственик на бар "Плейбой" в областния център.

Други новини от Благоевград