Отмениха търга за килими в Разград, длъжникът на ВиК платил
Отмениха търга за килими в Разград, длъжникът на ВиК платил / DarikNews
Отмениха търга за килими в Разград, длъжникът на ВиК платил
24017
Отмениха търга за килими в Разград, длъжникът на ВиК платил
  • Отмениха търга за килими в Разград, длъжникът на ВиК платил

Отменен е търгът за разпродажба на вещи на длъжник на "Водоснабдяване - Дунав" в Разград, съобщиха от водоснабдителното дружество. Длъжникът е платил 30% от задълженията си, а останалите пари до 1332 лв. ще възстанови разсрочено.

17 вещи на един от най-големите длъжници на "Водоснабдяване - Дунав" трябваше да бъдат продадени днес на търг от държавен съдебен изпълнител. Микровълнова фурна за 15 лв., килим за 11,25 лв., електрическа скара за 7,50 лв. бяха сред атрактивните за купувачите вещи. Те обаче ще останат собственост на досегашния си притежател, защото длъжникът на водоснабдителното дружество е възстановил 30% от задълженията си, останалото до 1332 лв. ще внася разсрочено.

Процедурите за събиране на вземанията обаче продължават, категорични са от "Водоснабдяване - Дунав". 7775 са жителите на региона, които не са си плащали сметките за най-малко два месеца. Задълженията им са за 555 000 лв., през последните месеци от запори на заплати и разпродажба на имущество на длъжници са събрани 15 000 лв.