Откриват процедурите по програма „Регионално развитие” преди утвърждаването от ЕК
Откриват процедурите по програма „Регионално развитие” преди утвърждаването от ЕК / netinfo
Министерството на регионалното развитие и благоустройството планира да открие процедурите по оперативната програма "Регионално развитие" за набиране на проекти още преди програмата да бъде окончателно утвърдена от Европейската комисия. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

По-рано днес той откри Шестата международна туристическа конференция "България - страна на мечтите".

Министърът съобщи, че следващата седмица ще бъде на посещение в Брюксел. Той изрази надежда, че тогава ще бъде постигнато споразумение с Главна дирекция "Регионална политика".

Очаква се в началото на втората половина на годината оперативната програма да бъде утвърдена от Европейската комисия. След утвърждаването й ще започне процесът на финансиране, посочи министърът.

Министърът припомни, че около 400 милиона лева ще са бюджетните средства, които ще бъдат вложени в подобряването на пътната инфраструктура. Поне още толкова ще са парите, които ще се инвестират от различни структурни фондове в нфраструктурата. Средногодишните разчети са за около 1 милиард лева, които да бъдат влагани в развитието на инфраструктурата, уточни министър Гагаузов./БТА/