Откриха тялото на изчезналата Ширин
Откриха тялото на изчезналата Ширин / снимка: DarikNews.bg, архив
Откриха тялото на изчезналата Ширин
72039
Откриха тялото на изчезналата Ширин
  • Откриха тялото на изчезналата Ширин

Откриха тялото на още една жертва от изчезналото семейство Рамадан, чиято кола бе отнесена от пороя от придошлата река край хасковското село Винево. Трупът на 30-годишната д-р Ширин Рамаданова е било намерено от южната страна на язовира, където се влива реката, в която бе намерена колата на семейството.

Кметът на село Винево Фикрет Исса увери, че продължава издирването на останалите две тела - на 56-годишния баща на Ширин Мюмюн Рамадан и на 4-годишния й син Мерт. В петък бе открит трупът на майка й Ресмие.

„Голяма трагедия. Цяло семейство отиде", коментира кметът Исса.

С близо метър е спаднало нивото на язовира, чието източване започна преди ден заради издирването, в което през почивните дни се включиха и стотици доброволци от Винево и околните села, съобщи заместник-началникът на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" Димитър Колев

Предвид очакваните валежи в района областният управител Кадир Исов е поискал спешно всички общини в област Хасково да подадат информация за състоянието на водните обекти на територията им, съобщиха от администрацията.

Четиримата от семейство Рамадан гостували за кратко в родното си село Винево, където валял пороен дъжд. Около 22.30 ч. на 24 април тръгнали с колата си да се прибират в Кърджали. Оттогава никой не ги е виждал, а за изчезването им роднините разбраха, след като случайно в дерето до моста бе открита колата им.

Ресмие е работела е като начална учителка в с. Черноочене. 55-годишният й съпруг Мюмюн също е преподавал. 30-годишната им дъщеря Ширин Рамаданова е завършила медицина и е работела като кардиолог в кърджалийската болница. С тях във фаталната нощ е било и 4-годишното й дете Мерт.