Откриха ремонтираната отсечка от бул. Шипченски проход
Откриха ремонтираната отсечка от бул. Шипченски проход / netinfo

Столичният кмет Бойко Борисов откри ремонтираната отсечка от бул. "Шипченски проход" между бул. "Ситняково" и зала "Универсиада". Подменени са релсите на трамвайните линии с по-безшумни, както и асфалтът. Стойността на ремонта е 2,5 милиона лева, изпълнител е чешка фирма. Гаранцията, която тя дава за асфалта е пет години, съобщиха от компанията.

Приключилият ремонт е първи етап от проекта. Вторият етап от ремонта - от зала "Универсиада" до Първо районно полицейско управление, предстои да започне през пролетта на следващата година.

От 2000 година насам няма сменена трамвайна релса, каза пред журналисти Бойко Борисов след откриването на отсечката. Сега няма луфтове между асфалта и линиите, сменена е и контактната мрежа, допълни той. Създадена е и синя зона с разчертани места за паркиране.

Следващата неделя се очаква да бъде открит и ремонтираният участък на бул. "Мадрид", каза Борисов. През пролетта ремонтите ще продължат, посочи той. Докато столичният кмет разговаряше с журналистите по новия асфалт премина конска каруца. По този повод Бойко Борисов съобщи, че в момента се подготвят няколко помещения, в които да бъдат прибирани конете и каруците, които нарушават правилника за движение по пътищата.

И сега няма проблем служителите на КАТ да спират и отнемат незаконно движещите се каруци и животни, но няма къде да се прибират и хранят животните, добави столичният кмет. В отговор на въпрос Бойко Борисов каза, че в момента Столична община плаща с 27-28 милиона лева по-малко за сметоизвозване на фирма ВОЛФ.

Според кмета обаче парите за чистота трябва да са доста повече, но това не може да се направи сега, тъй като всеки път когато хората чуят, че се плаща на тази фирма си представят, че парите отиват за нов автомобил на собственика или нещо друго. "Всеки ден се моля колкото се може по-бързо да развалим договора с ВОЛФ и да дойде този оператор, за който преговаряме в момента", каза Бойко Борисов. /БТА/