Откриха оръжието на стрелеца от Монтана
Откриха оръжието на стрелеца от Монтана / netinfo

Намериха оръжието, с което бе простреляна 18-годишната Йоана Борисова от Монтана. 9-милиметровият газов пистолет бе открит в района на мотопистата, съобщи комисар Светли Петков, директор на Областна дирекция “Полиция” в Монтана. Мъжът, приятел на Йоана, който е задържан за деянието, е с тежко криминално досие - 3 пъти е осъждан, има три висящи дела, едното от тях е за изнасилване, уточниха от полицията. 28-годишният младеж е зависим от наркотици.

Родителите на Йоана са искали да я преместят в ново учебно заведение в София, за да я откъснат от това приятелство. Според съучениците й и класния ръководител Никола Тотев, с които днес работи екип от психолози, девойката е мило и приятно дете с отлични оценки.

Критично остава здравословното състояние на девойката, за това съобщи директорът на монтанската болница д-р Маргарита Ницова.

Консултация с неврохирург от София е потвърдила направеното до момента от лекарския екип в Монтана. Повторна операция на този етап не се налага, потвърди пред Дарик радио д-р Ницова.

Други новини от Враца