Откриха камери в съблекалните на басейн “Приморски”
Откриха камери в съблекалните на басейн “Приморски” / netinfo

Камери за видеонаблюдение са открити в съблекалните за мъже и деца на плувен комплекс “Приморски” във Варна, съобщи общинският съветник Цвета Георгиева. Общинските съветници Красимир Маринов и Пламен Войков са направили проверка и са съставили констативен протокол за наличието на три камери, които обхващат целия периметър на съблекалните. Две от камерите са били поставени в помещението ползвано от външни посетители, а третата в стаята, където са се преобличали състезатели.

Управителят на комплекса Михаил Костадинов заяви, че въпросните камери не са включени и не работят. Те били поставени с оглед на по-голяма сигурност. Костадинов добави, че те не са свързани към сървър или друго записващо устройство. Общинските съветници също не са намерили такова.

Във варненската прокуратура е подадена жалба във връзка с откритите камери, съобщи пред Дарик окръжния прокурор на морския град Стефка Якимова. Тя допълни,че жалбата ще бъде разгледана от прокурор и вероятно ще започне разследване на случая. Жалбата е подадена от бащите на две деца които са ползвали съблекалнята на басейна.