Откраднаха 22 000 лв. от дъщеря на златар
Откраднаха 22 000 лв. от дъщеря на златар / netinfo
От златарско ателие в Димитровград е открадната метална каса, в която имало около три килограма златни накити и около 22 000 лева, съобщиха от полицията в Хасково.

Кражбата е извършена около 4,20 ч сутринта от златарско ателие на булевард “Раковски” в Димитровград.

Към СОД е подаден сигнал за проникване в ателието и пристигналите за минута полицейски служители установяват, че с помощта на метален лост, крадците са повдигнали и избутали стъклена врата.

Открадната е метална каса, в която е имало три килограма златни накити и около 22 000 лева. Установено е, че касата е била влачена по земята, при което е задействан датчик против разбиване поставен на нея, а от там е задействан и вторият сигнал към СОД.

Само 1 900 лева от откраднатите пари са били оборотни, останалите 20 000 лева са били лични пари на дъщерята на 57-годишния собственик на ателието. От полицията съобщават, че преди време той е получил предупредителен протокол за застопоряване на касата, предвидена за дневния оборот. Собственикът обаче не е изпълнил предписанието.

Намиращата се в ателието още една каса със същите размери, в която също са се съхранявали златни и сребърни накити, е била застопорена според полицейските предписания и е непокътната при обира. Разследването на случая продължава.

Други новини от Хасково