Отказаха работа на Жоро Милионера в затвора
Отказаха работа на Жоро Милионера в затвора / снимка: DarikNews.bg, архив

Управата на пловдивския затвор е оставила без уважение молбата на Георги Енев, който задигна близо 1 471 058 лева, да му бъде дадена работа, научи „24 часа”.

Два дни положен труд зад решетките се равняват на три изтърпени от присъдата, затова всички обитатели на килиите искат да извършват някаква дейност. Жоро Милионера засега не може да се възползва от този бонус.

„Не сме в състояние да осигурим достатъчно места по фирмите за лишените от свобода в корпуса, където е и Енев. Едва 30-35% оттам са трудово ангажирани”, коментира началникът на тъмницата Божил Иванов. В общежитието към затвора, в което лежат осъдени за по-леки престъпления, 60 от общо 80 човека работят.

Жоро Милионера все още очаква тежката дума на Пловдивския апелативен съд относно наказанието си за откраднатите пари. Той получи 8 години решетки, но прокуратурата протестира и на съдебното заседание на 19 септември поиска 15 години. Представителят на държавното обвинение Божидара Попова подчерта, че присъдата е ниска и е била постановена при превес на смекчкаващи вината обстоятелства, а всъщност такива нямало.

Енев отново не беше многословен в залата. "Нямам какво да кажа", бяха единствените му думи.

Според прависти, ако апелативният съд му даде 15 години, наказанието ще бъде редуцирано на 10 години, тъй като производството на първата инстанция мина по съкратената процедура - с признаване на фактите по обвинителния акт и без разпит на свидетели.

Очаква се до края на седмицата решението на апелативните магистрати да бъде обявено.