От Топлофикация са помагали на Валентин Димитров
От Топлофикация са помагали на Валентин Димитров / netinfo

Прокуратурата ще потърси отговорност от хора в борда на директорите на Топлофикация-София, които са подпомогнали действията на бившия изпълнителен директор Валентин Димитров. Това съобщи главният прокурор Борис Велчев. Сутринта е било образувано следствено дело срещу длъжностни лица в дружеството. Тепърва разследването трябва да уточни, точно кои са тези хора.

Прокуратурата е образувала и досъдебно производство срещу служители на една банка в България, които са подали невярна информация, свързана с разследването срещу Валентин Димитров, съобщи още Борис Велчев. Той допълни, че разследващите органи ще работят и по дейността на предишни ръководства на Топлофикация.

Главният прокурор каза още, че проверката във военна прокуратура за това дали Валентин Димитров е бил извеждан от ареста е приключила, а данните от нея ще бъдат изнесени до няколко дни. Борис Велчев съобщи още, че всички сметки на Валентин Димитров вече са запорирани и допълни, че според информацията, която има преди от тези сметки не са изтегляни никакви суми пари.