От „Пирогов призоваха здравното министерство да не издава прибързани присъди
От „Пирогов призоваха здравното министерство да не издава прибързани присъди / Sofia Photo Agency, архив

Води се кампания за оклеветяване на „Пирогов", която има за цел да манипулира общественото мнение, както и да дискредитира болницата. Това се казва в официално изявление на персонала на „Пирогов" до медиите.

Реакцията на работещите в болницата е по повод изнесените ден по-рано от здравния министър Десислава Атанасова данни за нарушения в лечебното заведение.

В писмото се твърди още, че не е редно да бъдат изнасяни данни за финансовите нарушение в лечебното заведение, преди да бъде готов окончателният доклад от проверките в болницата, като определят за недостойно това, че здравният министър ги представи пред медиите.

„Недостойно е и анонимното изнасяне на данни за работата в болницата от персонала, което е нарушение на длъжностната характеристика, поради нелоялност, особено когато това не е подкрепено от доказателствен материал", се посочва още в писмото.

Болница "Пирогов" е била, е и ще бъде основният стълб в здравеопазването в София и страната освен ако държавата, в лицето на МЗ, не пожелае това да не е така, се казва още в изявлението.

Становището е подписано от над 40 лекари в „Пирогов" - шефовете на клиники, консултативния съвет, браншовите и синдикалните организации.

Цялото изявление на персонала на "Пирогов" можете да прочетете ТУК