От „Пирогов” отлагат стачката, ако бъде сменено ръководството
От „Пирогов” отлагат стачката, ако бъде сменено ръководството / netinfo
Протестиращите медици от “Пирогов” са готови да отложат с един ден ефективната стачка, ако веднага бъде сменен бордът на директорите на института – това обяви д-р Светозар Сардовски, говорител на стачния комитет в “Пирогов”.

Сардовски съобщи, че са се запознали с одитния доклад на назначения от Министерството на здравеопазването д-р Стоян Александров, в който категорично се заявява, че в “Пирогов” има лош мениджмънт, липса на комуникация между ръководството и отделните звена и трагично състояние на апаратурата. Всичко това показва, че бордът трябва да бъде сменен незабавно и не може да се търсят уж някакви правни основания, обясни Сардовски.

За първи път на протеста на пироговци говори доц. Александър Червеняков, който е предлаган от колектива на болницата за изпълнителен директор. Той каза, че на лечебно заведение от ранга на “Пирогов” му трябва програма не за една или пет години, а в сериозна перспектива. Не е възможно в такава болница техниката да е на равнището от Втората световна война, както заявяват и колеги от чужбина, които идват при нас, коментира той.