От фирма А3 заявяват, че не са правили ремонт в срутената сграда
От фирма А3 заявяват, че не са правили ремонт в срутената сграда / netinfo

Към настоящия момент фирма "А3" ООД не изпълнява строителна дейност и няма назначени строителни работници и съответно оборудване, пише в позицията.

Собствениците на срутената сграда от фирма "Хрисома" се обърнали към "А3" ООД в качеството му на консултант. След получаване на първоначална информация станало ясно, че липсва каквато и да е техническа документация за сградата. "А3" препоръчала на "Хрисома" да възложи изготвяне на цялостна техническа експертиза и заснемане на сградата. За целта било необходимо нейното почистване, което е обект на договор между "А3" ООД и ф-ма "Хрисома" от 15 август тази година.

"А3" ООД възложила на ЕТ "Медиа-Манчо Антонов" с договор от 29 август почистване и изнасяне на голямото количество битови отпадъци и боклуци, натрупани през годините, за да се даде достъп на специалистите да извършат съответните експертизи.

В писмото на "А3" пише още, че в деня на срутването в сградата е имало работници на ЕТ "Медиа-Манчо Антонов", както и представители на наетите от Възложителя експерти.

От "А3" са категорични, че за периода от сключването на договора до срутването на обекта не са възлагани и извършвани никакви строителни и ремонтни работи.