/ БГНЕС
От партия ДПС направиха извънреден брифинг пред медиите в кулоарите на парламента. А повод станаха "златните паспорти". 

След бурен дебат: На първо четене НС отмени „златните паспорти“

"Станахме свидетели на поредната лъжа, защото поеха ангажимент и дори говориха, че ще подкрепят проверката на всеки конкретен случай от златните паспорти, които са се случили във времето, но действията им показаха точно обратното", коментира лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

"Митът рухна, защото се видя, че ДПС не прави тези промени днес с оглед измислената мотивация за санкция на нашия колега Делян Пеевски. Видя се в зала, че ДПС никога не е подкрепяло тези текстове, било е против, подкрепило е ветото на президента Плевнелиев на тези текстове и те са минали и то не без участието на синята коалиция", посочи от своя страна Йордан Цонев. 

ДПС ще стигне докрай по тази тема, допълни Цонев. 

Радев: Нужни са устойчиви мерки и решения, времето за анализи и добри намерения изтече, чакаме резултатите

Мустафа Карадай коментира и думите на Румен Радев, че времето за анализи е изтекло и се чакат резултатите и адмирира изказването му.

"Живеем във време на множество кризи. COVID криза, здравна, социална и икономическа. Всеки ден цените растат, виждаме каква инфлация, хората обедняват. В тази ситуация се опитват да отвличат вниманието ни. Хората имат очаквания. Тези кризи трябва да се решават с дата днес, а не някога във времето. Оправданията, че ще анализират и някой друг им е виновен, след 9 месеца пребиваване във властта, вече не вървят. Не могат да се оправдават с това, че те са правителство на един месец - не, не е вярно. Те от май месец са част от тази власт", каза още Карадайъ.

Според него е крайно време изпълнителната власт и Народното събрание да се ангажират с истинските проблеми на хората.