Осъдиха алкохолен бос на 5 години затвор
Осъдиха алкохолен бос на 5 години затвор / Sofia Photo Agency, архив

Съсобственикът на винарска изба „Джиро Трейд" в село Първенец, Пловдивско, Тодор Неделчев получи присъда от 5 години затвор като подбудител на 8 палежа на коли и на вила в Бряновщица. Физическите извършители - Георги Кунчев и Димитър Зебеков, ще лежат по четири години и шест месеца.

Двамата са били наети от Неделчев, за да драснат клечката. Алкохолният бос поръчвал палежите с цел отмъщение. Осигурявал им кола за придвижване и им давал подробни указания. Първа в списъка била митничарката Мария Говедарова, която си навлякла гнева му заради съставен акт. Кунчев и Зебеков подпалили нейния и на съпруга й „Опел Вектра", паркиран пред блока им.

Сред опожарените коли е и „Опел"-ът на София Калинова от Първенец. Нейният приятел е бившият зам.-кмет по сигурността на община Чепеларе Чавдар Димитров. Той работил повече от 10 години заедно с Тодор Неделчев. Впоследствие се разделили и били в лоши отношения.

Според съдебното решение, което подлежи на обжалване пред по-горната инстанция, Неделчев, Кунчев и Зебеков трябва да заплатят солидарно на митничарката и на съпруга й, и на още един от пострадалите 21 339 лева.

Други новини от Пловдив