Освободиха началника на КАТ София Богдан Милчев
Освободиха началника на КАТ София Богдан Милчев / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Освободиха началника на КАТ София Богдан Милчев
69107
Освободиха началника на КАТ София Богдан Милчев
  • Освободиха началника на КАТ София Богдан Милчев

Отстраниха шефа на столичния КАТ Богдан Милчев. Новината съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който обаче не даде разяснения защо началникът на "Пътна полиция" в София е свален от поста си.

Вътрешният министър каза единствено, че за сега няма намерение да уволнява Милчев, но неговите функции временно ще изпълнява досегашният му заместник Иво Писанов.

Йовчев заяви, че причината за рокадата е недобро справяне с работата и лоши управленски решения на Милчев.

Към момента Богдан Милчев няма да бъде уволняван, а попада в резерва на МВР.

Въпреки това вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че ако се установят по-сериозни нарушения, различни от незадоволителните резултати в работата на досегашния шеф на КАТ- София, последиците за него може и да са по-сериозни.

„Не възнамерявам в момента да уволнявам стария началник", заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев.

„Мислите ли, че за шефа на столичния КАТ може да има политически натиск. Ако стигнем дотам, значи нещата въобще не са добре. А и мисля, че досега доказах, че не съм човек, който се поддава на какъвто и да било натиск, камо ли политически", каза още министърът.

От пресцентъра на силовото ведомство заявиха категорично за Дарик, че вече нямат отношение към изявленията на Богдан Милчев, въпреки че той все още е в системата на МВР.

Слухове за уволнението на Милчев се разпространяват неофициално от месеци, като според различни източници, той е разследван за осъществяването на незаконна дейност в КАТ.

Към момента от МВР отказват да дадат повече информация по случая. Той оглави КАТ-София през май 2011 година, след като бе назначен на поста от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.