Оставката на кабинета не може да е на всяка цена, каза депутат, присъединил се към Бареков
Оставката на кабинета не може да е на всяка цена, каза депутат, присъединил се към Бареков / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Оставката на кабинета не може да е на всяка цена, каза депутат, присъединил се към Бареков
70656
Оставката на кабинета не може да е на всяка цена, каза депутат, присъединил се към Бареков
  • Оставката на кабинета не може да е на всяка цена, каза депутат, присъединил се към Бареков

Независимият депутат Светлин Танчев, който беше вторият отцепник от ГЕРБ в парламента, заяви, че не е получавал пари, за да напусне партията на Борисов и да се присъедини към екипа на Николай Бареков.

Танчев допълни, че е „за" оставка на кабинета „Орешарски", но не на всяка цена и не за сметка на гражданите.

„Аз неведнъж съм казвал, че тук не е ставало въпрос за пари и това е тема, която е доста далече от реалната ситуация. Мисля, че с моите действия през годините - това, което съм казвал, съм го обличал в действие. Мисля, че оттук натам ще показвам същата принципна и отговорна работа", допълни народният представител.

„В момента смятам, че точно аз съм последователен. Смятам, че ГЕРБ подмени вота, като прокламираше едни европейски цели, а после се оказа, че тези цели са лични. Така че аз просто съм последовател на това, което съм казал - ще работя за европейското бъдеще на българите и продължавам това да правя", каза още Танчев.

Той уточни, че целта му не е прави политика на гърба на ГЕРБ или да руши партията:

„За момента дори няма да ставам член на „България без цензура". Просто имам определени виждания за икономиката на страната, за които срещам съмишленици в „България без цензура", в посока да си подпомагаме работата в момента".

„В случая не става въпрос за номадство, а за това, че някои политически партии подмениха гласа на хората и аз смятам, че българите трябва да се чувстват по-комфортно в това, като видят някой да прави нещо нередно или нещо, което не е нормално, да се борят и да имат ясна позиция срещу това нещо", коментира още бившият депутат на ГЕРБ.

Оставката на кабинета не може да е на всяка цена каза депутат присъединил се към Бареков
netinfo