Оставката на Бойко Борисов е закъсняла според БСП
Оставката на Бойко Борисов е закъсняла според БСП / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Оставката на Бойко Борисов е закъсняла според БСП
61676
Оставката на Бойко Борисов е закъсняла според БСП
  • Оставката на Бойко Борисов е закъсняла според БСП

Оставката на Бойко Борисов е закъсняла според депутата от БСП Димчо Михалевски. В ефира на Дарик той заяви, че е тотално изчерпано търпението на народа, а също и парламента.

Единственият изход е ускорена процедура към служебен кабинет и предсрочни избори, смята Михалевски.

"Изчерпано е доверието на хората и това се видя. Служебният кабинет има две важни задачи - да покаже истинското състояние на държавата и да гарантира честни избори", коментира още Димчо Михалевски.

"Нашето предложение към всички парламентарно представени партии да се постигне консенсус да се съкрати до максимум тази процедура - всички да се откажат от законовото си право на една седмица да се превърти политическата рулетка, защото няма такова време. И за да може по най-бърз начин да бъде разпуснат парламентът и да бъде избран служебен кабинет, назначен от президента, и да се насрочат избори. Тези избори трябва да бъдат направени максимално бързо - преди 1 май, нямаме намерение на дългите майски празници да играем футбол. В тази мътна вода ГЕРБ ще се опитат да замажат ситуацията. Еманацията на този кабинет е, че приключи държавата, хвърли ключовете днес. Всичко е сринато. Следващият кабинет ще тръгне с необходимост от високо доверие, бързи реформи, ясни резултати. Хората няма да имат никакво търпение към следващия кабинет", каза още Михалевски.