Оставиха в ареста убиеца на полицая от Енина
Оставиха в ареста убиеца на полицая от Енина / снимка: Дарик - Пловдив

57-годишният Неделчо Василев, обвинен в убийството на полицая Бончо Чернев, остава в ареста. Пловдивският окръжен съд потвърди решението на Старозагорския съд с мотива, че има достатъчно доказателства, които сочат, че Василев е извършител на престъплението и има опасност да се укрие. Срещу него все още не е повдигнато обвинение за опит за убийство на ранения полицай Николай Иванов.

Според свидетели обвиняемият е агресивен тип, който често предизвиква скандали. По думите на адвокатът му Милен Христов обаче няма данни Василев да е проявявал агресия. Според него полицаите са отишли в дома му неподготвени. „Те са служители на реда, които трябва да защитават гражданите от престъпни посегателства", каза Христов.

До този момент Василев няма други престъпни прояви, уточни защитникът му. Неделчо Василев има постоянна работа. Дърводелец е по професия. Той поиска по-лека мярка „домашен арест", тъй като трябва да се грижи за болната си майка. Пред журналисти Василев заяви, че съжалява за случилото се.

Според прокурора по делото Румен Боев обвиняемият е извършил тежко престъпление, за което законът предвижда от 20 до 30 години лишаване от свобода, или доживотен затвор без право на отмяна. Боев обясни, че когато полицаите са отишли в дома му, Василев ги е посрещнал с думите „Ще ви изтрепя, ще ви заколя!".

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

38-годишният полицай Бончо Чернев бе убит, а колегата му Николай Иванов ранен в ръката при инцидент в казанлъшкото село Енина на 8 февруари. Двамата са отишли там, след сигнал в Районното управление на МВР-Казанлък, че в селото е възникнал семеен скандал и има прострелян в ръката човек. След като полицаите пристигнали на място, не открили прострелян, но налетели на пияния Неделчо Василев, който се наранил при работа със самоделно оръжие.

В прикачените аудиофайлове може да чуете коментарите на адвоката на обвиняемия Милен Христов и прокурора по делото - Румен Боев.

Новини от Пловдив