Оставиха в ареста педофил, живял с 13-годишно момиче
Оставиха в ареста педофил, живял с 13-годишно момиче / netinfo

47-годишният Николай Тошков, задържан миналата седмица за съжителство с малолетна, остава за постоянно в ареста. Съдът прецени, че е налице реална опасност подсъдимият да извърши друго престъпление и отказа да го пусне с по-лека мярка за неотклонение. Той е обвинен в това, че е правил секс с 13-годишното момиче, повече от половин година е живял на съпружески начала с него и е прибрал самоволно детето, без да уведоми властите или да го върне на родителите му.

Педофилът е от български произход, а малолетната му приятелка Станка – от ромски. Двамата са живели заедно от месец април в жилище в „Столипиново”. Тошков, който е безработен, твърди, че са се издържали с пари от продаден негов апартамент. Тошков е осъждан условно за държане на акцизни стоки без бандерол, но е реабилитиран след изтичане чийто изпитателния срок на присъдата.

Пред съда Тошков заяви, че обича малолетната Станка. Майка й Данка Димитрова също недоумява „защо са арестували човека заради едната любов”. Всички сме се женили на тази възраст, казва родителката, която е знаела за съжителството на малолетната си дъщеря си с три пъти по-възрастния от нея мъж.

Новини от Пловдив