Оставиха в ареста обвинените в убийството на гард на братя Глаеви
Оставиха в ареста обвинените в убийството на гард на братя Глаеви / снимка: DarikNews.bg, Кюстендил

Постоянна мярка „задържане под стража” постанови Кюстендилския окръжен съд за обвинените в убийството на Николай Радев-Отвертката, в съучастие като съизвършители, Владимир Карастоянов и синовете му Николай и Иван Карастоянови. Съдия по делото е Пенка Братанова, прокурор е Камелия Стефанова. Адвокати на подсъдимите са Марин и Димитър Марковски.

Съдия Братанова постанови, че е налице обосновано предположение, че тримата са извършители на престъплението. Според нея не е налице опасност тримата да се укрият, но е налице възможност за извършване на друго престъпление, като укриване на доказателства. Причината е амбулаторен лист от доказателствените материали, който показва, че Николай Радев е бил наръган с нож, който липсва на местопрестъплението. От видеозаписа се вижда, как тримата си подават някакъв предмет. Братанова заяви, че от свидетелските показания става ясно, че сбиването е предизвикано именно от тримата подсъдими.

Тезата на защитата бе, че единствената смъртоносна ранна в областта на корема е могла да бъде получена от счупената витрина по време на сбиването.

„Това е един злощастен инцидент и става въпрос за случайно деяние. Към  този момент на делото няма изготвена съдебно-медицинска експертиза, което да даде елементарен отговор на въпроса, от какво е смъртоносното нараняване. Единствено е ясно, че нараняването е засегнало черен дроб и магистрален кръвопровод. Те просто са искали да спасят Владимира, която е внучка, дъщеря и племенница”, заяви пред медиите Димитър Марковски.

Адвокатите Марковски, заявиха пред съда, че тримата са с добра репутация и няма вероятност да се укрият, както и влошеното здравословно състояние на Владимир и Николай Карастоянови.

По време на съдебното заседание стана ясно, че до въпросният инцидент се стигнало, след като дъщерята на Николай е била в заведение „Колата”, където е получила заплахи  и обиди от Николай Радев, при което  се е обадила на баща си. Той от своя страна е извикал другите двама.

Починалият от кръвозагуба 27-годишен бивш гард на братя Галеви е имал взаимоотношения с дъщерята на Николай Карастоянов - лекар в общинската болница в Дупница. Момичето не е отговаряло на желанията му. Дядото Владимир Карастоянов е стоматолог в града.

Новини от Кюстендил