Оставиха в ареста обвинени в убийство на клошар във Варна
Оставиха в ареста обвинени в убийство на клошар във Варна / cнимкa: DarikNews

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за Исмаил и Галин, обвинени за убийството на 42 годишен клошар, извършено в нощта срещу 29-ти декември 2009 г. във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на съда. Срещу двамата мъже, които водят скитнически начин на живот, е повдигнато обвинение за убийство, извършено по хулигански подбуди.

Исмаил, Галин и пострадалият Марин се черпили цял ден с алкохол в изоставена сграда в района на жп гарата във Варна. След полунощ на 29 декември между тях се разразил скандал, който прераснал в сбиване и жесток побой. Часове по-късно Марин бил открит неадекватен и откаран в Спешния център, където починал.  Бързите действия на полицията и разпитите на свидетели довели до разкриване  участието на 45 годишните Исмаил и Галин в престъпното деяние.

Дали спрямо мъжете ще бъде повдигнато обвинение за убийство по хулигански подбуди, или за деяние извършено при самоотбрана, ще се реши в хода на събиране на доказателствата, както и на другите процесуално следствени действия, информират още от пресцентъра. В настоящия момент обаче са събрани достатъчно материали и доказателства, според които Исмаил и Галин са съпричастни към тежкото престъпление, за което се разследват.

Съдът намира, че са налице и други предпоставки за тяхното задържане под стража. И двамата мъже водят скитнически начин на живот. Исмаил, който иначе има постоянен адрес в село Пчелник, община Долни Чифлик няма жилище във Варна и обитава както и Галин изоставени сгради. Исмаил е осъждан няколкократно за различни престъпления. Съдът прецени, че ако са на свобода двамата може да не бъдат открити за целите на разследването и така да бъдат нарушени както интересите на правосъдието, така и на всеки един от обвиняемите.

Други новини от Варна