/ iStock
СГС остави в ареста двамата непълнолетни 17-годишни момчета Георги и Траян, задържани заради грабежа, при който полицай простреля момче, предаде БГНЕС.

Адвокатът на Георги Борисов, Албена Асенова, заяви, че не е доволна от решението на съда, защото той не е извършил това престъпление, непълнолетен е, с чисто съдебно минало.

Защитите и на двете момчета поискаха по-лека мярка.

На СГС доводите бяха, че дори на тази млада възраст те се водят обществено опасни, такова е и деянието. Вече са регистрирани в детска педагогическа став за други престъпления, изтъкват от СГС. Според съда е законосъобразно и решението на СРС те да останат в ареста.

Георги Борисов, едно от задържаните момчета, каза, че иска да бъде освободен, а другото момче – Траян, че иска да е при семейството си.

След стрелбата в София: Преследваните - стари познайници на полицията, насилници с палки

Двете момчета са от Ботунец и се оказаха добре познати на полицията, предава БНТ. При обир използвали метални палки и заплашвали, че имат оръжие, каквото жертвите не са виждали.

Така е било и при кражбата от двете момичета в нощта на 18 септември. Те твърдят, че са бити, но няма медицинско свидетелство, което да го доказва.

Заради това, че обвиняемите са непълнолетни, мярката за неотклонение се гледа на закрито заседание.

Междувременно експертизите по случая с убийството на 18-годишния Светльо Младенов все още не са готови и не е ясно дали полицаят ще бъде привлечен като обвиняем по случая.
БНТ, БГНЕС