Оставиха в ареста членовете на разбитата педофилска група
Оставиха в ареста членовете на разбитата педофилска група / снимка: МВР

Софийският районен съд остави в ареста всички шестима души от педофилската група, разбита преди дни. При акцията тогава бяха задържани студентът Климент Кунш, Георги Лазаров, собственик на софтуерна компания, Асен Беззъбата, който е частен детектив, таксиметровия шофьор Николай Ганев-Ники Таксито, Пенчо Чавдаров и Асен Иванов.

Полицията установи, че педофилите да ловили момчета между 12 и 14 години в сайтовете за запознанства и са ги изнудвали със записи на оргиите с тях. Съдът реши, че има опасност задържаните лица да се укрият или да извършат ново престъпление. Те са манипулирали децата, като се целували помежду си и така им показвали, че в това няма нищо лошо. Показвали им и как се прави орална любов и след това ги карали да повтарят.

В резултат на "сеансите" едно от децата вече е с хомосексуална ориентация. Родителите на друго от децата пък лично подали сигнал в столичната полиция. Оргиите са правени в наети луксозни къщи, като децата са упоявани с алкохол и медикаменти за епилепсия. Незаконният секс били записван на видео и със записите педофилите изнудвали момчетата да мълчат и да им водят  още деца.