Оставиха в ареста бандата с кирките
Оставиха в ареста бандата с кирките / снимкa: Sofia Photo Agency

Членовете на новата бургаска група за наказателни акции срещу автомобили, офиси и витрини на търговски обекти остават в ареста. Съдия Денчо Стоянов определи мярка за неотклонение „задържане под стража” на шестимата младежи от Бургас. Групата бе задържана при спецакция на антимафиоти и полиция на 8 юли.

28-годишният Николай Мечков и 24-годишният Николай Далакманов се явиха пред съда с отделни адвокати. Двамата са с обвинение за ръководене на престъпната група. Спрямо останалите -Георги Тодоров на 21 години, Стоян Кънчев на 22 години, 30-годишния Иван Попов и 20-годишния Андрей Янев са повдигнати обвинения за участие в организирана група за извършване на престъпна дейност.

Има доказателства, че бандата се е занимавала с разпространение на наркотични вещества. При обиските у тях са намерени кокаин и марихуана. Младежките са работили по поръчка на конкуренти в охранителния бизнес.

Днес стана ясно, че при залавянето на групата са използвани и данни от СРС-та. Прокурор Светлозар Костов съобщи, че в момента групата се разследва за около три случая на забити кирки в автомобили и 4 инцидента с запалени коли.