Оставиха окончателно в ареста сръбския гражданин Хаки Батики
Оставиха окончателно в ареста сръбския гражданин Хаки Батики / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Сръбският гражданин Хаки Битики, задържан за поръчителство за убийство, остава окончателно в ареста. Това реши Софийският градски съд. Основният мотив на магистратите е, че Батики може да се укрие или да извърши друго престъпление. Според съда показанията на ливанеца Мустафа Исмаил са достатъчно доказателство да му бъде наложена най-тежката мярка "задържане под стража".

Хаки Батики е осъждан три пъти - за незаконно преминаване на границата, за документни измами и за наркотици. Той бе задържан след като ливанецът го предаде пред ГДБОП. Исмаил разказал пред антимафиотите, че Хаки му е предложил 30 000 лева да убие бизнесмена Божин Божинов, осигурил му е и пистолет.

Хаки и Исмаил се познават от Софийския затвор, където двамата излежавали присъди.

След задържането на Батики от МВР и ГДБОП съобщиха, че бизнесменът Божинов научил от тях за поръчката. В съда обаче стана ясно, че всъщност Божинов е знаел за готвеното покушение срещу него. От прокуратурата отказаха да коментират откъде той е знаел, тъй като било секретна информация.

Защитникът на Хаки Батики заяви, че показанията на свидетеля Исмаил не отговарят на истината. Адвокат Ангелова бе категорична, че клиентът й не познава Исмаил и Божинов. За откритата при задържането на Хаки втора лична карта с името Хаки Укшини, адвокат Стела Ангелова обясни, че тя също е негова, но е законна.

Решението на Софийски градски съд е окончателно и не подлежи на обжалване.